Praktijkondersteuner GGZ

In onze praktijk is een POH GGZ werkzaam, dat staat voor praktijkondersteuner huisartsenpraktijk voor geestelijke gezondheidszorg. De POH GGZ en de huisarts werken samen bij het behandelen en begeleiden van mensen met psychische en (psycho)sociale klachten. De POH GGZ is iemand met kennis van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en/of het maatschappelijk werk. 

Monique Haijnes is onze POH-GGZ en heeft spreekuren op dinsdag, woensdag en soms op donderdag. U kunt bij haar terecht na verwijzing van uw huisarts. 

 

Waarom een POH-GGZ in de huisartsenpraktijk?

Met een POH GGZ  is er de mogelijkheid om laagdrempelig binnen de praktijk aan de slag te gaan met psychische en psychosociale klachten.  Monique Haijnes is psycholoog en kan door haar ervaring en kennis, met u een goede inventarisatie van uw klachten en problemen maken. In bepaalde gevallen is een kortdurende behandeling van of ondersteuning bij deze klachten mogelijk. In andere gevallen wordt gekeken hoe en waar de klachten elders het beste opgepakt kunnen worden.

 

Wat kan de POH GGZ voor u doen?

In een gesprek brengt de POH GGZ met u uw klachten en vragen in kaart. Ook is het mogelijk dat met u gesproken wordt over de geschiedenis van uw klachten en wat u reeds geprobeerd heeft om van uw klachten af te komen.

Vervolgens adviseert de POH GGZ u en uw huisarts over een mogelijke aanpak van de klachten. Dit kan een vervolgtraject zijn bij de huisarts zelf, verwijzing naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling) of vervolggesprekken bij de POH GGZ.

De POH GGZ kan daarbij dus helpen door:

• het verhelderen van problemen;

• het geven van advies over behandeling en verwijzing;

• (in sommige gevallen) kortdurende behandeling in de huisartsenpraktijk;

• nazorg na behandeling in de GGZ.

 

Hoe komt een afspraak bij de POH GGZ tot stand?

U kunt met uw huisarts bespreken of een gesprek met de POH GGZ voor u zinvol kan zijn. Als dat het geval is, wordt een eerste gesprek met de POH GGZ gepland. Na het eerste gesprek zal de POH GGZ u en uw huisarts adviseren over een vervolgtraject.

 

Kosten

Aan de gesprekken met de POH GGZ zijn voor u geen kosten verbonden.

Bereikbaarheid

 

Buijs:                  0229-272424

Grootenhuis:     0229-212124

Visser:                0229-242420

 

Receptenlijn:     0229-212179

Spoednummer: 0229-271938

 

Routebeschrijving

gezondheids­informatie